Over ons

Michael & Gijs

Mijn naam is Gijs de Waard en samen met mijn man Michael Feij zijn wij eigenaar van de kennel Echos of Fire.

Mijn naam is Gijs de Waard en samen met mijn man Michael Feij zijn wij eigenaar van de kennel Echos of Fire. Wij zijn hobby fokkers die fokken volgens de rasstandaard van het FCI en de voorschriften van de Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen. Onze kennel is gevestigd in het bosrijke Soesterberg (Nederland). Wij hebben het geluk dat er in Nederland jaarlijks genoeg show zijn waar ik mijn honden met trots kan presenteren. Daarnaast vind ik het absoluut niet erg om te reizen voor een show.

Ik (Gijs) ben ongeveer 20 jaar geleden in aanraking gekomen met Dwergpinschers. Mijn ouders vonden dit een leuk ras en de kracht en passie van dit ras is mij altijd bij gebleven. Later hebben mijn man en ik in 2018 onze eerste reu (Beer) aangeschaft. Met Beer zijn we begonnen met showen en dankzij de vele mensen om mij heen heb ik veel mogen leren over zowel dit prachtige ras als de showwereld. Hiervan in het speciaal mijn “mentor” Bianca Smits.


Shows

Sinds eind 2018 zijn wij shows aan het lopen met onze honden. Nu we een 2de reu er bij hebben (Dax) zal dit ook weer meer gaan gebeuren. Tot een leeftijd van 27 maanden behaalde Beer prachtige resultaten op de shows. Hierna begon corona ook in Nederland zich op te trekken en werd showen onmogelijk. We hebben met Beer hierna nog een enkele show gelopen, maar de passie zat er bij Beer niet meer in. Beer is een mooi ontwikkelde reu met een sprekend hoofd, mooie belijning en een goed karakter. Ondanks dat Beer mooie resultaten heeft behaald hebben we besloten te minderen met het showen, dit ook door de negatieve uitslag op zijn gezondheidsonderzoeken en het feit dat hij de drukte van de shows ondertussen niet altijd meer kan waarderen en liever in de natuur is met ons op een van onze reizen.

Reizen

Je kan er voor kiezen om te reizen zonder je huisdieren, maar dit past niet bij ons. In de eerste 4 jaar van Beer mocht hij elke dag mee naar het werk van mijn man en ook in die tijd heeft Beer al veel van de wereld mogen zien. Zo zijn wij laatst nog naar Noorwegen geweest waar Beer samen met ons in een tentje rondtrok door de prachtige natuur van Noorwegen. Ook Dax is op zijn jonge leeftijd niet onbekend met reizen. Zo is hij met het vliegtuig vanuit Finland (begeleid door Bianca) naar Nederland gekomen. Waar die nog geen 2 maanden later al samen met ons op avontuur naar Duitsland ging. Nu zijn er alweer reizen gepland naar Italië, Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk gepland. Reizen met onze honden is iets heel bijzonders waar we heel dankbaar voor zijn en ook hopen te mogen doen in de aankomende jaren met andere honden van onze kennel. Dit ras is uiterst geschikt voor reizen, ze passen zich snel aan en kunnen wel tegen een stootje. Beer is een ervaren reiziger, nu hopen we dat Dax dit in de aankomende jaren ook zal worden want we hebben nog grootse plannen om meer van de wereld te zien met deze kanjers!

Ontstaan van de kennel

Sinds januari 2023 bestaat de kennel Echos of Fire. Iets wat we nooit hadden verwacht te zullen doen. Nu kunnen we bijna niet wachten om het eerste nestje te mogen verwelkomen. We hebben in 2022 de naam van de kennel vast gezet en geregistreerd bij de FCI en de Raad van Beheer (kennel club Nederland). Nu is het best lastig om een kennel te beginnen zonder teefjes, maar dit is wel een bewuste keus van ons. De verwachting is dat we pas over een aantal jaar ons eerste nestje mogen verwelkomen met een teefje in co-ouderschap. Tot die tijd willen we onder onze eigen naam onze honden presenteren en mooie samenwerkingen aangaan met andere fokkers en liefhebbers van Dwergpinchers. 

Rostelley's Angels Driven by Love & Michael Feij

Rostelly’s Angels

Rostelley’s Angels Driven by Love is met trots gefokt door Bianca Smits. Bianca fokt 1 a 2 nestjes per jaar en doet dit met zo veel liefde dat het bijna aanstekelijk is. Na dat zij ons heeft geholpen met Beer zijn we nog lang in contact gebleven. Het is altijd fijn om iemand bij de hand te hebben die je vragen af en toe eens beantwoord. Ook hebben we dankzij onze unieke samenwerking Aurra Sing Meet Rostelleys New Dream mogen importeren uit Finland. Wil je meer weten over Rostelley’s Angels en of zij binnen kort een nestje krijgen, dan staat hier onder de link naar hun website.

Wij zijn Bianca erg dankbaar dat zij Rostelley’s Angels Driven by Love (Beer) & Aurra Sing Meet Rostelleys New Dream (Dax) aan ons heeft toevertrouwd.


Onze honden thuis

Natuurlijk zijn we niet altijd aan het reizen en op shows. Iets waar wij echt van genieten is het samen thuis zijn en ontspannen achterover hangen op de bank met onze hondjes. Het zijn ook echte huishonden die graag bij ons zijn en ook graag onderuit hangen op de bank, want dat mag bij ons. We houden ons wel heel vast aan het ritme van de honden. De momenten dat we met ze gaan wandelen, de voermomenten op een dag, de speelmomenten op een dag staan eigenlijk allemaal wel redelijk vast, waar we ook zijn. We proberen hier een zo sterk mogelijk ritme in te behouden. Ook dit hebben honden nodig en geeft ze rust. Zo weten ze altijd wat ze kunnen verwachten. Ook tijdens reizen proberen we ons vast te houden aan dit ritme, dit geeft een zekere vorm van stabiliteit, ondanks dat de omgeving wel eens veranderd. 

ECHOS OF FIRE

Miniature pinschers

Soesterberg, Nederland

Info@echosoffire.com
+31 (0)6 13736901

Echos of Fire