Co-Ouderschap

Echos of Fire

Op deze pagina vind je alles over co ouderschap bij Echos of Fire. 

In bijna ieder nestje zit er wel een veelbelovend pupje tussen die je als fokker graag zou willen behouden. Helaas kunnen wij niet altijd een pup aanhouden uit elk nestje. Wij kiezen er heel bewust voor om het aantal binnen onze kennel laag te houden.  Door deze keuzen krijgen al onze honden de juiste hoeveelheid aandacht en ontstaat er geen stres in de kennel. We willen immers het leven samen met onze honden zo leuk mogelijk maken! Ook is bij ons de regel als een hond eenmaal bij ons in huis is, blijft hij/zij bij ons tot zijn/haar dood. Wij zijn geen fokkers die onze ouder dieren herplaatsen. 

Om te zorgen dat wij wel dit prachtige ras in stand kunnen blijven houden hebben we af en toe hulp nodig in de vorm van een co-ouder. Wij zoeken daarom voor deze veelbelovende pupjes uit de nesten een co-ouder die met ons samen wil werken naar de toekomst van dit ras. 

Wat houd het in?

Als we in de toekomst een nestje pups hebben waar een veel belovend pupje in zit, zouden we die onder bepaalde voorwaarde gratis plaatsen bij betrouwbare mensen. We behouden dan het recht om met deze hond te fokken en wij zullen hier ook de kosten voor dragen. De hond is verder geheel van jullie, jullie dragen hierbij de lasten voor voeding, hondenbelasting en eventuele dierenarts kosten en hebben het genot van de kleine pup in huis. Kosten die te maken hebben met fokken, zoals gezondheid testen, komen ten lasten van de kennel. 

Dit veel belovende pupje zouden we natuurlijk graag aan de wereld laten zien, daarom zouden we graag met dit pupje naar shows willen. Dit mag de co ouder doen of laat de co ouder over aan de kennel. Wij bespreken dit altijd zo goed mogelijk vooraf wat jullie wensen hierin zijn. 

Op het moment dat een toekomst baasje open staat voor een co ouderschap dan moet deze wel rekening houden met regelmatig contact. De pup zal immers af en toe mee gaan op show tripjes in het binnen en buitenland en in de toekomst ingezet worden voor de fok. Om het laatste stres vrij te kunnen doen zal er een band tussen mij als fokker en de hond moeten ontstaan. 

Mocht je interessen hebben en ons ras willen helpen, stuur dan een berichtje en wij verwelkomen je graag bij ons thuis voor een kennismaking.